Opvoeden is Teamsport

Krachtig Ouderschap Online training

Maak kennis met een nieuwe benadering van opvoeden met onze krachtig ouderschapstraining - het uitgangspunt van deze training is de basishouding van Verbindend Gezag®.

Krachtig ouderschap

‘’It takes a village to raise child’', en dit begint bij jou als ouder. Dat is iets wat jij waarschijnlijk maar al te goed weet. Je doet dag in, dag uit je uiterste best om jouw kind te voorzien in alles wat hij of zij nodig heeft. Wat is het dan frustrerend en pijnlijk dat dit je niet altijd lukt! Dat kan natuurlijk veel oorzaken hebben. Misschien zit jouw kind niet lekker in z’n vel of spelen er externe factoren mee die van invloed zijn op hoe je als gezin functioneert. Je staat hierin niet alleen, wij helpen ouders hierbij!

Ervaar je dat:

We begrijpen je volledig: het ouderschap kan ons allemaal laten twijfelen, onzeker maken en dat is helemaal oké. Juist omdat we jarenlange ervaring hebben in de jeugdzorg, het onderwijs én als ouders weten we dat opvoeden naast teamsport ook topsport is. En vergelijkbaar met topsport geldt ook voor ouderschap: je kunt jezelf trainen en ontwikkelen. Wij gaan je daarbij helpen!

Krachtig Ouderschap

Weten wat jij kunt doen en zeggen als ouder!

Wil jij het ook zo graag fijn hebben als gezin, rust en gezelligheid ervaren in huis en er kunnen zijn voor jouw kind wanneer dat nodig is? Wij begrijpen hoe overweldigend het soms kan zijn wanneer je het gevoel hebt dat je als ouder niet altijd de oplossingen paraat hebt.

Gelukkig biedt de training “Krachtig Ouderschap” de tools en inzichten om met vertrouwen en veerkracht deze uitdagingen aan te gaan. Kijk hieronder naar het filmpje om te horen hoe deze training jou kan helpen.

We begrijpen je volledig: het ouderschap kan ons allemaal laten twijfelen, onzeker maken en dat is helemaal oké. Juist omdat we jarenlange ervaring hebben in de jeugdzorg, het onderwijs én als ouders weten we dat opvoeden naast teamsport  ook topsport is. En vergelijkbaar met topsport geldt ook voor ouderschap: je kunt jezelf trainen en ontwikkelen. Wij gaan je daarbij helpen!

Over Krachtig Ouderschap

Voorkom escalatie met onze checklist voor ouders

Dit zeggen andere ouders...

Een nieuwe benadering

Met vallen en opstaan

Het is belangrijk om jezelf te herinneren dat ouderschap een reis vol ups en downs is. Geen enkele ouder is perfect en elk kind is uniek met zijn of haar eigen behoeften en temperament. Soms is het moeilijk om het gevoel van falen los te laten wanneer je kind worstelt, maar dat betekent niet dat je tekortschiet. Het betekent simpelweg dat er momenten zijn waarop je wat extra ondersteuning kunt gebruiken, zowel voor jou als ouder als voor je kind.

Het erkennen van de uitdagingen en het openstaan voor hulp en begeleiding is een teken van kracht, geen zwakte. Ouderschap is een voortdurende leerervaring en soms is het nodig om buiten je comfortzone te treden, immers daar ligt de groei en verbetering. 

Maak kennis met deze nieuwe benadering van opvoeden in onze Krachtig Ouderschapstraining. In de training leggen wij de focus op jou als ouder. Leer hoe je met zelfvertrouwen en veerkracht kunt reageren op de uitdagingen van het ouderschap. Laat perfectie los en omarm authentieke verbinding en groei, terwijl je jouw kind de basis geeft om zich te ontwikkelen in een liefdevolle en ondersteunende omgeving.

Ervaar jij ook die drempel? Lees het verhaal van Sarah!

Toen de kinderpsycholoog opperde dat oudercoaching een waardevolle aanvulling voor mijn dochter en ons als ouders zou zijn was ik pijnlijk geraakt. Hoe kon het nou dat wij, die álles over hebben voor onze kinderen en ontzettend liefdevol opvoeden, beiden hoogopgeleid en verder geen problematische achtergrond hebben als gezin, er blijkbaar niet helemaal in slagen om ons kind op een veilige manier op te voeden?! 

Ik had het gevoel te falen en eerlijk is eerlijk: ik schaamde me. Inmiddels weet ik zoveel beter en gun ik eigenlijk iedere ouder wat hulp in de opvoeding, want wat zijn wij als gezin gegroeid door een aantal zaken nét wat anders aan te pakken in de opvoeding van onze kids.” 

– Sarah

Wij leren je hoe je jouw kind de kaders geeft waarbinnen het zich optimaal kan ontwikkelen.

Krachtig Ouderschap

247 / eenmalig
 • 7 Weken iedere week 1 les
 • Werkboek bij iedere les
 • Toolkit aan huis
 • Toegang tot online community

Krachtig Ouderschap

445 / eenmalig
 • 7 Weken iedere week 1 les
 • Werkboek bij iedere les
 • Toolkit aan huis
 • Toegang tot online community
 • 3x 1 op 1 coachingsessies

2 Coaching sessies

210 / eenmalig
 • Snel aan de slag
 • Contact binnen 2-3 werkdagen
 • Coaching op korte termijn
 • 2x 1 op 1 coachingsessies

Veelgestelde vragen

Op welke termijn worden de coachingsessies ingepland?

We nemen binnen 2-3 werkdagen contact met je op om de sessies in te plannen. De coachingsessies vinden dan binnen 2-3 weken plaats. 

Zijn de prijzen inclusief of exclusief B.T.W.?

De prijzen zijn inclusief B.T.W.

Wat is het verschil tussen de trainingen Krachtig Ouderschap en Opvoeden met Vertrouwen?

Op beide pagina’s vind je een filmpje met alvast wat uitleg over de trainingen. Krachtig Ouderschap is bedoeld voor ouders die wat meer problemen/escalaties ervaren met hun kinderen en op deze manier meer inzicht krijgen in hoe zij hierin kunnen ondersteunen. Opvoeden met Vertrouwen is vooral bedoeld voor ouders van kinderen van 0-10 jaar, die wat steviger in hun schoenen willen staan, wel eens twijfelen en graag wat handvatten ontvangen om hun kinderen de beste opvoeding te kunnen geven. 

Wij werken samen met

PiW logo
CJG_FC_org

Dit programma is gratis te volgen via

Therapiepraktijk Zijn
Binding helpt meedoen