Over ons

Opvoeden is Teamsport is een platform dat zich richt op verbinding. Met onze ervaring in jeugdhulpverlening, onderwijs en ouders hebben we veel onmacht gesignaleerd. Iedereen wil dat een kind lekker in zijn vel zit, maar hoe bereik je dat? Wat zijn de stappen die je kunt nemen en vooral, hoe doe je dit samen? Wij hebben ervaren dat alle betrokken partijen vaak zoekende zijn en naar elkaar wijzen. Als een kind niet luistert worden de ouders verantwoordelijk gehouden. Als een kind niet naar school wil, ligt de schuld bij de school. 

”In de hulpverlening voelen ouders zich vaak van het kastje naar de muur gestuurd.”

Het is tijd voor verandering. Opvoeden is Teamsport betrekt altijd iedereen hierbij.

Wij bieden trainingen en begeleiding in het onderwijs, kinderopvang, GGZ en gehandicaptenzorg. Daarnaast werken we samen met jeugdzorgorganisaties die werken met onze online programma’s en bieden we (individuele) begeleiding aan ouders. Wij geloven in samenwerking, van je eigen eilandje naar verbinding. Dit komt onze kinderen ten goede.

Met onze onderliggende ervaring, uitgebreide netwerk en samenwerkingspartners kunnen we snel schakelen met door ons opgeleide organisaties, die ons gedachtegoed delen. We leggen snel verbindingen, momenteel voornamelijk in Limburg, Brabant en Utrecht. We bouwen verder om van Opvoeden is Teamsport een landelijk platform te maken dat schotten doorbreekt en innovatieve ideeën omarmt.

Zien waar wij voor staan en ervaren waarom wij doen, wat we doen?

Debby Kessels

Opvoeden is Teamsport is een initiatief van Debby Kessels. Debby werkte ruim vijftien jaar in de jeugdzorg voordat ze vanuit haar eigen bedrijf trainingen in het onderwijs, kinderopvang en jeugdzorgorganisaties is gaan geven die gebaseerd zijn op o.a. trauma, hechting en de methode Verbindend gezag® en Geweldloos verzet.

Wat ik veel zag en hoorde was de noodvraag: hoe doen we het samen? Ik zag oordelen, frustraties en onmacht bij alle partijen rondom het kind. En toch wil iedereen hetzelfde, namelijk dat een kind goed in z’n vel zit. Je wilt het samen doen, dat merk ik als moeder ook. Ik wil betrokken worden, het gevoel hebben dat het goed gaat met mijn kind en weten dat ik aan de bel kan trekken als het nodig is. Dat op zo’n moment de lijntjes kort zijn. Het is mijn doel om op laagdrempelige wijze de verbinding tussen alle partijen te versterken, te behouden en om iedereen in zijn of haar kracht te zetten. Dat is geen one size fits all trucje. Het vraagt om tools en vaardigheden waarmee je als ouder, verzorger, hulpverlener of leerkracht ontdekt hoe iets voor JOU werkt en welke houding bij jou past.

Almy Jansen

Almy heeft jarenlange ervaring in de jeugdzorg, waarin ze gewerkt heeft met jongeren en hun gezin én met professionals, teams en leerkrachten. Ze vindt het een uitdaging om (groeps)processen te begeleiden en een kind, gezin of team een stapje vooruit te helpen. Ze runt een eigen praktijk ‘Het Kompas’ vanwaar ze trainingen als Verbindend Gezag® & Geweldloos Verzet geeft. Almy ondersteunt Opvoeden is Teamsport in het geven van coaching en trainingen en bouwt mee aan de groei van het platform.

Ik geloof in de ‘kracht van samen’. Vanuit Opvoeden is Teamsport bundelen we krachten en gaan we verbindingen aan met alle partijen rondom kinderen/jongeren, waardoor we onze invloed op de jeugd van de toekomst duurzaam vergroten.

Luuk Joris

Luuk is onze man achter de schermen, onze bouwer. Hij zorgt ervoor dat de online academie functioneert, bouwt nieuwe programma’s en verwerkt alle administratie en aanmeldingen die we ontvangen.

Door de inzet van IT, zoals de online academie, worden de handvatten en leermiddelen voor ouders en hulpverleners steeds toegankelijker. Zonder een achtergrond te hebben in de jeugdzorg, draag ik zo via Opvoeden is Teamsport toch een steentje bij. Daar haal ik voldoening uit.

Rian Pollaert

Vind jij onze website ook zo mooi? Dat is het werk van Luuk & Rian. Rian is verantwoordelijk voor de uitstraling van Opvoeden is Teamsport. Wij roepen, zij vertaalt alles in de meest creatieve beelden.

Ik geloof 100% in waar Opvoeden is Teamsport voor staat en ben trots op wat is neergezet. Voor mij is het een fantastische mogelijkheid om op een creatieve manier bij te dragen aan deze organisatie.

Germi van der Weerden

Dat waar Opvoeden voor Teamsport voor staat vind ik ontzettend mooi en bijzonder. Daarom vind ik het ook zo fijn om het team administratief te kunnen ondersteunen en daarnaast een aanspreekpunt te zijn voor hulpverleners en ouders.

Psst, hey jij!

Wij willen impact maken op de volgende generatie en ons verbinden met iedereen die onze missie deelt om vanuit verbinding samen te werken. Ook Opvoeden is Teamsport kan en doet dat niet alleen. Wij zijn in beweging en dat stopt nooit. We willen blijven bouwen, inspireren en verbinden. 

Dus mis jij iets of heb je een idee? Geef het dan aan ons door. Wellicht kunnen we er wat mee doen! Jouw inbreng wordt gewaardeerd, want we willen graag weten wat er speelt en leeft. Of je nu ouder, leerkracht of hulpverlener bent.

Daarnaast zijn er nog een heleboel mensen die vanuit dezelfde missie aan ons verbonden zijn. Ook wij kunnen en hoeven dit niet alleen te doen. De komende tijd zullen we hen aan jullie voorstellen!

Wij werken samen met

PiW logo
CJG_FC_org
Logo-Wijk-in-Contact-H45
Schermafbeelding 2024-01-09 232258
Schermafbeelding 2024-01-09 232248

Dit programma is gratis te volgen via

Therapiepraktijk Zijn
Schermafbeelding 2024-01-09 232307
Binding helpt meedoen

Link Relatie- & Gezinstherapie, Irène Potten

logo Kracht in Zorg