Online academie

Wil jij het ook zo graag fijn hebben als gezin, rust en gezelligheid ervaren in huis en er kunnen zijn voor jouw kind wanneer dat nodig is? Ben je helemaal klaar met het gevoel van onmacht dat je als ouder of opvoeder net iets te vaak ervaart?

Opvoeden is Teamsport

Opvoeden is Teamsport heeft haar naam niet voor niets gekozen. Verbinding en samenwerking vormen ons uitgangspunt. Of dat nu tussen de professional en de ouder, binnen een team of in samenwerking met andere professionals is; alleen samen komen we verder om de kinderen te helpen.

It takes a village to raise child, maar het begint bij jou als ouder. Dat is iets wat jij waarschijnlijk maar al te goed weet. Grote kans dat je ook enorm je best doet om jouw kind te geven wat hij of zij nodig heeft. Wat is het dan frustrerend en pijnlijk dat dit je niet altijd lukt! Dat kan natuurlijk veel oorzaken hebben. Misschien zit jouw kind niet lekker in z’n vel, of spelen er externe factoren die van invloed zijn op hoe je als gezin functioneert. Klinkt het onderstaande jou bekend?

 • De simpelste dingen escaleren en er is snel sprake van conflicten
 • Je kunt jouw kind moeilijk bereiken, het lijkt nooit te luisteren
 • Je ziet dat jouw kind worstelt maar jij bent niet bij machte om het op de juiste manier te steunen
 • Je voelt je soms net een politieagent binnen het gezin
 • Je schiet vaak in een machtspositie om dingen gedaan te krijgen bij je kind
 • Jouw kind overschrijdt jouw grenzen maar het lukt je niet om die opnieuw te stellen
 • Jouw kind vertoont gedragingen die je graag anders ziet
 • Je kind is somber of angstig en je maakt je zorgen

Geloof ons: jij bent niet de enige! Het ouderschap kan ons allemaal flink onzeker maken en dat is helemaal normaal. Wij hebben jarenlange ervaring in de jeugdzorg, het onderwijs én als ouder en doorgewinterde professional weten we: opvoeden is niet alleen een teamsport, het is ook tópsport! En net als voor topsport geldt voor opvoeden en ouderschap: je kunt jezelf er goed in trainen. Wij gaan je daarbij helpen!

Ben jij er klaar mee om op te voeden vanuit (on)macht maar wil je dit doen vanuit rust en met het gevoel dat je stevig in je schoenen staat? Wil je leren opvoeden vanuit kracht? Schrijf je in voor de online training ‘Krachtig Ouderschap’.

Dit zeggen andere ouders over de training

Krachtig Ouderschap

In deze training leer je hoe je kunt opvoeden vanuit jouw kracht als ouder. Niet twijfelen maar weten wat je doet en waarom je dat doet. Je leert hoe je (opnieuw) gezag krijgt van jouw kind(eren), zónder daarbij als een dictator op te hoeven treden. Het kan zacht, gezellig én duidelijk tegelijk. Echt waar!

Verbindend Gezag®
Het uitgangspunt van deze training is de basishouding van Verbindend Gezag®. In de zeven videomodules krijg jij de praktische handvatten die je helpen jouw positie als ouder/opvoeder weer vorm te geven en leer je hoe je op een positieve manier aanwezig bent in het leven van het kind, juist wanneer het moeilijk is. Je wordt uitgenodigd om een nieuwe manier van gezag te ontwikkelen, in plaats van gezag op basis van straffen en belonen.

"Ik ben jouw ouder, ik blijf jouw ouder. Ik geef niet op, ik geef jou niet op!"

Opbouw van de training

De training bestaat uit zeven videolessen en een werkboek. Per module zijn een aantal tips/tools en/of opdrachten opgenomen die je helpen het geleerde te concretiseren in de praktijk.

 

Lessen kopen

Krachtig Ouderschap

Training Krachtig Ouderschap + drie online coachsessies

Twee online coachsessies

Bonus

 • Je kunt je aanmelden in de (gesloten) online community voor ouders die het programma volgen én gevolgd hebben. Hierin zijn ook ervaringsouders aanwezig. Je kunt er je vragen stellen, ervaringen delen en inspiratie opdoen.
 • Zodra je bent gestart met de training ontvang je van ons een toolkit in de brievenbus die jou een extra boost geeft en kan helpen op de momenten dat je het even niet meer ziet zitten.

Praktisch


De training bestaat uit zeven online lessen:

  • Je ontvangt zeven weken lang iedere week een nieuwe les
  • De lessen kun je op je eigen tempo volgen, binnen 6 maanden. We raden je aan om ze in de juiste volgorde te doen
  • De training bevat een werkboek dat je online kunt invullen (eerst even opslaan!) en kan uitprinten om in te vullen
  • Wil je graag individuele ondersteuning bij dit programma en jouw proces? Dan kun je dat direct en tegen een gereduceerd tarief afnemen. Het is ook mogelijk om dit op latere termijn te doen

Extra coaching:

Krachtig Ouderschap is een uitgebreide training die soms een beetje kan prikken bij jou. Ga er maar eens aan staan om alles haarfijn gespiegeld te krijgen…

Voel jij/jullie de behoefte om naast deze training extra coaching te ontvangen die je helpt om de basishouding nog beter te integreren? Die specifiek is afgestemd op jouw gezin? Dat kan!

Zie hieronder de opties en prijzen:

 • Krachtig Ouderschap* € 247
 • Training Krachtig Ouderschap + drie online coachsessies van 60 minuten €445,-
 • 2 online coachsessies los van 60 minuten : € 210,-
  De prijzen zijn allemaal inclusief BTW

*Deze training is te koop voor ouders en opvoeders. Is het voor jou niet mogelijk om deze training aan te schaffen maar ervaar je wel de urgentie om hem te doen? Neem dan contact met ons op, dan kijken wij met je mee of er een organisatie bereid is jou hierin te ondersteunen.

Krachtig Ouderschap

Training Krachtig Ouderschap + 3 online coachsessies

Twee online coachsessies

Neem contact met ons op!

"Het zal niet altijd makkelijk zijn en af en toe ook confronterend, maar wij zorgen voor een zachte landing!"