Hoe maak jij het verschil?

Een half jaar lang hebben studenten van de Fontys Sociale Studies binnen de Minor: Hart voor jeugd en samenleving gewerkt aan een project binnen Opvoeden is Teamsport!Xiomara Hodge is één van deze studenten waarmee we o.a. dit prachtige filmpje hebben gemaakt!

Hoe maak jij het verschil?

“Mijn naam is Xiomara Hodge en ik 22 jaar oud. Ik heb 18 jaar in de jeugdzorg gezeten omdat mijn ouders niet in staat waren om voor mij te zorgen. In die 18 jaar heb ik veel gezinnen en jeugdzorgmedewerkers gezien. Één jeugdzorgmedewerker is mij altijd bijgebleven, zij stond altijd voor mij klaar zelfs op momenten dat ze niet meer officieel mijn hulpverlener was.
Zij heeft mij in laten zien dat er wel degelijk hulpverleners zijn die het verschil willen maken! We horen op het nieuws zoveel negatieve verhalen over de jeugdhulpverlening, maar laten we deze keer de positieve kant belichten, want die is er zeker. Ik heb in de afgelopen periode tijden het project bij Opvoeden is Teamsport gezien dat er veel professionals zijn die strijden voor hun cliënten.

In dit filmpje doen een aantal jongeren hun verhaal. Zij vertellen hoe hun levens zijn veranderd door hun hulpverleners. In de samenleving zijn we vaak gefocust op het negatieve, laten wij aandacht besteden aan de positieve kant van de jeugdhulpverlening.  Ik ben ervan overtuigd dat wij samen het verschil kunnen maken, zolang we er maar in geloven!”

Help mee om deze positiviteit verder te verspreiden en laat ons hieronder weten wie er voor jou het verschil heeft gemaakt of hoe jij als hulpverlener het verschil maakt! 😀