Opvoeden is Teamsport

Training Traumasensitief lesgeven

Training Traumasensitief lesgeven

Veel getraumatiseerde kinderen lopen vast in het onderwijs. We staan er niet vaak bij stil hoe groot de impact van een trauma is op de ontwikkeling en het gedrag van leerlingen. Ze presteren onder hun mogelijkheden en hun gedrag leidt vaak tot problemen, waardoor ze in een negatieve spiraal terecht komen. Een leerkracht en andere onderwijsprofessionals kunnen met de juiste kennis over trauma een enorme bijdrage leveren om deze negatieve spiraal te doorbreken!

Programma
De training traumasensitief lesgeven biedt leerkrachten en andere onderwijsprofessionals kennis en handvatten, zodat getraumatiseerde kinderen zich veilig voelen in de klas én de school een plek kan zijn waar ze vertrouwen in zichzelf en anderen ontwikkelen en optimaal tot leren kunnen komen. Leerkrachten en andere onderwijsprofessionals kunnen hiermee in het leven van getraumatiseerde kinderen een groot verschil maken, terwijl ze daarnaast zelf minder snel uitgeput of gefrustreerd raken. De traumasensitieve aanpak is niet geheel nieuw en sluit aan bij veel wat leerkrachten al doen. Alleen, bij deze kinderen die beschadigd zijn, is de aanpak lastiger vorm te geven en is het lastiger vol te houden. Ga er maar aanstaan als leerkracht in een volle klas.

We gaan aan de slag met de volgende thema's:

De training wordt aangeboden in 2 dagen, maar kan ook in meerdere dagdelen worden verdeeld. Naast de trainingsmomenten is coaching (van bijvoorbeeld een werkgroep) mogelijk, om zo de manier van kijken en werken verder in de schoolorganisatie te verankeren. Ook individuele coaching van leerkrachten behoort tot de mogelijkheden. Deze training is ontworpen door Leony Coppens.

Traumasensitief Lesgeven

Weten wat jij kunt doen en zeggen als ouder!

Vul hier nog meer info in over Opvoeden met Vertrouwen.

Over Traumasensitief Lesgeven
Filmpje hieronder?

Dit zeggen andere ouders...

Traumasensitief Lesgeven

247/eenmalig
  • 7 weken iedere week 1 les
  • Werkboek bij iedere les
  • Toolkit aan huis
  • Toegang tot online community